fixboard logoOm oss

Om FixBoard

FixBoard är ESS-ENN Timbers varumärke som representerar ett komplett sortiment av limfogsskivor i massivt trä. ESS-ENN Timber har sina rötter i de småländska skogarna, men vår marknad grenar ut sig till världens alla hörn. Vårt sortiment av miljövänlig limfog är under ständig utveckling och med FixBoard kan du bygga nästan vad som helst, från hyllplan till platsbyggt kök.  

Om ESS-ENN Timber

Mitt i skogen, i en av Smålands minsta orter, ligger en av landets största produktionsanläggningar för limfog. Här går de moderna tillverkningsmetoderna hand i hand med en hundraårig småländsk tradition inom hållbar träförädling. För är det något vi tar på största allvar så är det just skogen som ger oss allt råmaterial till vår produktion. Det och att fortsätta leverera svenskt virke i olika former av högsta kvalitet till skickliga fackmän och byggsugna hobbysnickare. Vi exporterar idag våra produkter till ett 15-tal olika länder runt om i världen. Med en stark hållbarhetsvision ledd av kreativt småländskt entreprenörskap påverkar vi industrin i positiv riktning – för dagens och morgondagens generationer.

Välkommen till en nytänkande leverantör av trävaror.

Våra rötter

ESS-ENN Timber etablerades 1981 och utvecklades under kommande årtionden till en av de stora svenska producenterna av limfog samt sågat och hyvlat trä. ESS-ENN förvärvades av JOOL Invest AB 2008 efter ett antal svåra år. De nya ägarna genomförde därefter en lyckad ”turn-around” och har sedan dess strävat efter att modernisera produktionsanläggningarna och förbättra lönsamheten i bolaget. 

JOOL Invest har filosofin att vara en aktiv ägare med långsiktig horisont där företag ska utvecklas genom sunt förnuft och småländsk entreprenörsanda. ESS-ENN Timber driver idag en limfogsfabrik och ett hyvleri i småländska Skruv och ett sågverk i Tibro. Företagets huvudkontor finns i Lessebo kommun. ESS-ENNs rötter finns i de småländska skogarna men bolagets marknad grenar ut sig till världens alla hörn. Med en strikt miljöpolicy och ett cirkulärt tänk i alla produktionsled vill bolaget sätta en ny standard för träindustrin, lokalt som globalt.